Julmarknad 

Varje år sedan över 30 år har vi första, andra och tredje advent, öppnat dörrarna till Tofta Herrgårds julmarknad. Tyvärr fick vi ställa in 2020 pga pandemin men i år blir det julmarknad igen!

 

Vi erbjuder en stämningsfull julmarknad i vacker herrgårdsmiljö. Vi dekorerar med allt som naturen erbjuder och dofterna av tända eldar, brända mandlar och glögg, gör att vi kan lova en härlig julstämning!

Vi väljer i så stor utsträckning som möjligt lokala utställare och det kommer finnas allt från klassiskt hantverk till julbordets godsaker.

 

Våra utställare

Hantverket säljs direkt från hantverkaren, som tex tovade tomtar, halmslöjd, stickat och juldekorationer, till silversmide och fårskinn. I matväg finner du bland annat ost, senap,marmelad, fudge, marsipan, tunnbröd och viltprodukter - bara för att nämna några!

Aktiviteter 

Ponnyridning

  Öppen ladugård 

 Poängpromenad
Lotteri med Kärna scoutkår

Ridande lucia-tåg

Förutom julshopping och fika har vi olika aktiviteter, både för barn och vuxna bla ponnyridning, lotteri och öppen ladugård där stora som små kan hälsa på gårdens djur.

Restaurangen i huvudbyggnaden är stämningsfullt juldekorerad och här dukas ett dignanden julbord upp. För bokning och information, se länk nedan.

Mat och fika

Vörtbröd med julskinka

Gulasch

Mjuka kakor, bullar och lussekatter

Varm och kalla drycker

I Magasinets bottenvåning finns julkaféet med ett stort utbud av hembakat fika, matiga smörgåsar, korv med bröd och vår egen gulasch med kött från gården. I vagnslidret säljer våra utställare alltifrån grillade hamburgare och korv till viltkött och varma drycker.

 

Större grupper och bussresor


För grupper har vi tidigare år öppnat upp julkaféet tidigare, vi berättar även gärna gårdens historia. Man har då kaféet för sig själv fram till klockan 11. Bussar kan lätt stanna utanför. 


Kontakta Linda Karlander Boström för bokning och information för 2022 års julmarknad
linda.karlander@toftaherrgard.se
+ 46 761 - 27 27 28