top of page

Tofta området

Både på gården, och Tofta natur reservat, finns lätttillgängliga och utmärkta promenader efter havet (kartor finns i Magasinet). Här är vackert året om, från vinterns snötäckta vinterlandskap till sommarens grönska och karga klippor.

 

Området

Under sommaren finns härliga klippbad vid Hjelms udde och Tofta naturreservat, och mer barnvänligt bad vid Sjöbodarna. Det finns även fina fiskevatten. Tofta kile, vilket är en invallad havsvik, är känt för sitt rika fågelliv. Tänk på att det inte är ett reservat utan bedrivs ett aktivt ekologiskt jordbruk. Håll hundar kopplade, stäng grindar efter dig och stör inte de betande djuren.

Tofta naturreservat, som gränsar till Tofta utefter havet, förvaltas av Västkust stiftelsen. Mer info om reservatet, se bifogad länk.

Vill du bo över på Tofta, äta en god middag eller boka en konferens i lugn och rogivande miljö? Gå då in på länken till Tofta herrgård för mer information och bokning. Det finns 18 nyrenoverade hotellrum i Smedjan och Mejeriet. I restaurangen i huvudbyggnaden bjuds det på rätter med råvaror efter säsong, baserat på västkustens alla smaker. 

Tofta retreat erbjuder olika yoga-, retreat och rehab kurser, i en rogivande och vacker miljö. Kursledare är bland annat Camilla Neuendorff och Malin Berghagen. 

För bokning och aktuellt progam,

se deras hemsida. 

Bo och äta

På gården finns även Stall Tofta och Lycke Golf & Country Club. Stall Tofta har ett 40-tal islandshästar och anordnar alltifrån turridning till kurser och ridskola. Lycke golfbana är en 18-håls bana med ett vackert läge vid havet med lång spelsäsong. Banan är utmanande och omväxlande, både för medelgolfaren och den mer erfarne. 

 

Välkommen att uppleva allt Tofta har att erbjuda, och tveka inte att höra av dig om du har några frågor!

Aktiviteter
bottom of page