top of page

Teater & Bar

Konstnärlig ledare för Teater Tofta är Susanna Helldén och Göran Parkrud. Teater Tofta har spelat allt från Fröken Julie, Fadren och Strindbergx2-Leka med elden och Fordringsägare till Noréns Sanning och konsekvens och Ett dockhem av Henrik Ibsen.

Teater Tofta

Teater Tofta grundades sommaren 2010 och firade förra året 10-års jubileum med pjäsen "Vilse". 2020 spelades den sista och avslutande delen i den fristående trilogin om familjen Mårtensson; GLÖMSKA av Göran Parkrud, inför ett begränsat antal i publiken.

I Magasinet på Tofta Herrgård får man uppleva hettan, svetten och närheten när äktenskap knakar, kärlekar uppstår och strider utkämpas – på armlängds avstånd.

En allvarsam, lekfull spelplats mitt i idyllen - T. Forser GP

 Fröken Julie 2010

Fadern 2011

 Strindberg x2 2012

Sanning och konsekvens 2013-2014

Lycka 2014

 Dockhem 2015

 Bunden 2016

 Människor i solen 2017

 Törst 2018

Vilse 2019

Glömska 2020

Scener ur ett äktenskap 2021

Nattvarden 2022

Arkivet 2023

SOMMAREN 2023
 

Välkomna in i under takbjälkarna i sommar, för fjortonde året i rad! Denna gång bjuder vi på alldeles nyskriven, underhållande och överraskande dramatik – ARKIVET av Göran Parkrud. 

I arkivet på företaget HSF – Historien, Samtiden och Framtiden arbetar Berit, Veronica och Nils, tre på olika sätt tämligen ensamma människor. De längtar alla på sitt sätt efter närhet och mening, men sitter fast i sin tillvaro i livet och på arkivet. Arbetet går ut på att arkivera människors drömmar för framtiden. Kravet på tempo och lönsamhet är högt, men ledningen lyser med sin frånvaro. 
Så en dag dyker en ny person upp med leverans av arkivmaterial. Vem är han? Hur ser framtiden egentligen ut för arkivet? Vad är värt att sparas? Får drömmar plats?

Meny i baren

Smörgåsar

Kvällens fika

Snacks

Vin & Öl

Varma & kalla drycker

Magasinets teaterbar öppnar  18.30, en timme innan föreställningen. Förboka till pausen i baren, betalas via swish. För meny och bokning, se länk nedan. Bokning teatersupé, se nedan.

Foto: Viktor Parkrud

bottom of page